digiraf: “en, hoe noemt je bedrijf?”

Een commerciële naam kiezen voor je onderneming. Het klinkt makkelijker dan het is. Je weegt diverse alternatieven af. Ik ben zelf een sterke waarden en visie mens. En dat wou ik ook in mijn naam.

Een commerciële naam kiezen voor je onderneming. Het klinkt makkelijker dan het is.
Je weegt diverse alternatieven af.
Ik ben zelf een sterke waarden en visie mens. En dat wou ik ook in mijn naam.

Waarom digiraf?

Eigenlijk ben ik er vrij toevallig op gekomen.
Eén ding was zeker: “digi-“ moest in mijn naam. Daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Waarden zijn voor mij belangrijk en zo dus ook voor mijn eenmanszaak. Een metafoor gebruiken leek me dan ook logisch om tot waarden te komen. Ik profileer mezelf als “uwen persoonlijke digitale architect”. Hoe kon ik het beeld van een architect het best vatten?

 

Wat zijn de eigenschappen van een digitale architect zoals ik die zie?

  • Kijkt vooruit
  • Heeft visie en overzicht
  • Neemt alle elementen van de omgeving in zich op
  • Staat sterk op eigen benen
  • Zelfstandig in zijn DNA, adviseert waar hij kan
  • Altijd zachtaardig, maar hard wanneer het moet
  • Leidersfiguur
  • Samen werken

Met deze eigenschappen kwam als snel het beeld van een giraf naar voor.
Als metafoor past die het best bij mijn visie.
En de combinatie van di-gi en gi-raf  leverde uiteindelijk de naam op: digiraf.

De metafoor van de giraf

Overzicht

Dankzij de lange nek kan een giraf makkelijk het overzicht behouden. Hij staat met de voeten stevig in de grond van de organisatie, maar kijkt toch uit boven de savanne.

Visie

Een giraf heeft een zeer goed zicht en kan ver vooruit kijken. Bovendien heeft hij lange wimpers tegen doornen en stof (afleiding van het doel). De giraf kan ook apart zijn ogen sluiten (blijvend zicht op het doel). Voedsel is voor een giraf meestal bereikbaar en zo slaag hij erin om ook het voedsel te bereiken dat voor anderen moeilijker of niet bereikbaar is. Zo krijgt de giraf ook nieuwe kansen.
De giraf durft ook zijn kop uitsteken wanneer het moet.

Zelfstandigheid & adviserend

Giraffen leren hun kinderen heel snel zelfstandig te zijn. Als ze geboren worden, moeten ze snel op eigen benen staan. De moeder zal de baby aanporren om niet enkel te leren staan. Maar vooral zelf ook opnieuw te leren opstaan. Daarom zal ze de baby opnieuw doen vallen zodra hij recht staat. Zo herinnert de baby zich hoe hij moet opstaan. Ook dit is voor mij belangrijk. Ik wil een klankbord zijn voor mijn klanten. Ik wil hen helpen met de nodige visie. Bovenal wil ik dat zij het project zelfstandig kunnen aanvatten. Ze moeten de juiste ondersteuning hebben om de nodige beslissingen te kunnen maken en die te blijven maken.

Herkauwer

De giraf is een herkauwer. Hij neemt alles goed in zich op en herkauwt het nogmaals. Hij maakt weloverwogen beslissingen en bezint eer hij begint.

Samen werken

Het gevaarlijkste moment voor giraffen is wanneer ze aan het drinken zijn. Hun nek is dan heel kwetsbaar. Giraffen helpen elkaar en werken samen. Ze gebruiken hun sterkste talent (overzicht) en staan voor elkaar op de uitkijk. Samen staan ze zo sterker tegen hun natuurlijke vijanden.

Samenwerken is voor mij essentieel in projecten. Samen met klanten, met beslissingsnemers, eind gebruikers en partners. Ik geloof hard in de kracht van samenwerken op veel vlakken.  Vandaar ook mijn voorliefde voor verenigingen.

Met een hoek af

Ik ben niet de klassieke consultant. Ik wil een trusted advisor zijn voor mijn klanten. Dat betekent aan de kant van de klant staan en met de voeten op de grond, maar toch de nodige visie. Ik ben geen regeltjes mens of systeem mens. Ik hou er van te werken met mensen en creatief aan de slag te gaan met hun ideeën. Een degelijke aanpak op mijn eigen manier.

Mensen centraal

Mijn aanpak vertrekt  vanuit de mensen binnen de organisatie. Mensen zijn voor mij belangrijk, maar de juiste keuzes nog meer. Ik vertrek niet vanuit de HR invalshoek, maar wel vanuit de noden van de klanten van mijn klanten. Klantgerichtheid zit in mijn DNA.

En omdat ik vanuit de mensen vertrek, heb ik mijn blogtitel daarop afgestemd: “van mens tot technologie”. Want mensen zijn nodig om digitale transformaties tot een succes te maken.

Liefde voor Gent

Ik hou van Gent als stad. Zowel de omgeving, cultuur, ideeën, … Ik wil dat ook duidelijk maken. Daarom twee duidelijke verwijzingen naar gent en waar ook een hoekje af is.

  • Baseline: “uwen” persoonlijke digitale architect
  • URL: digiraf.gent

Dus digiraf …

En zo start het verhaal van digiraf, uwen persoonlijke architect.
Ik start in bijberoep. Een bewuste keuze om mijn hart voor non-profit alle kansen te geven. En zo hopelijk een digitale steen te verleggen binnen de non-profit.

Zin in een babbel over wat digiraf voor jou kan betekenen? Geef een seintje.

Delen op sociale media

Gerelateerde artikels

Werkprocessen… ze zijn de kern van procesgedreven werken. Dat ze voor kanteling kunnen zorgen in social profit-organisaties, dat is zeker! Maar wat zijn dat, ‘werkprocessen’? En wat wordt er niet mee bedoeld? ‘What’s in a name’ is toch wel essentieel in dit geval… als je er ook effectief mee aan de slag wil gaan!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief