Hoe brengt onze website geld op voor onze organisatie?

Het start bij goede communicatie en eindigt bij een gebruiksvriendelijke website. Jij lokt immers de mensen naar jouw website. En dan begint het. Je website moet  haar doel bereiken: geld opbrengen. Zou het niet super zijn als met eenvoudige tips en tricks je website voor 10 procent meer geld zou zorgen?

Jij wil met je organisatie wil een mooie website die bezoekers aantrekt. Uiteraard. Stel: jij biedt als organisatie training aan over gebruiksvriendelijke websites. Mieke is op zoek naar informatie rond gebruiksvriendelijke websites. Waar start zij?

Net zoals 40 tot 60 procent van alle anderen begint haar zoektocht in een zoekmachine. Mieke tikt een aantal trefwoorden in  en komt op je website terecht (hoop ik). Je hebt 4 seconden om Mieke te overtuigen in Google. Dat lukt je zonder problemen.

Geld doneren

En net als Mieke komen andere bezoekers op je website binnen zonder een duidelijk voortraject. Of het nu via Google, via je nieuwsbrief, via Facebook, Twitter, Instagram of andere sociale media is, je bezoekers zitten direct bij de content die zij willen zien (hoop ik). Vaak is dit content die hen moet lokken naar je website: een leuk verhaal, een mooie reportage, een teaser voor een event, …

Super,  Mieke en de andere bezoekers hebben je gevonden.
Nu moet je teaser nog haar opdracht realiseren. De bezoeker leiden naar jouw doelstelling. In een vakterm noemen ze dat conversie! Dat kan zijn: lid worden, geld doneren aan je organisatie, inschrijven voor een evenement, je boodschap mee helpen verspreiden, inschrijven op een nieuwsbrief,  …

Inschrijven zonder problemen

Mieke is op zoek naar training en vindt uiteraard snel wat ze zoekt. Ze schrijft zich zonder problemen in en is blij wanneer ze haar bevestiging op e-mail krijgt.

Jij ziet de inschrijvingen binnenlopen van Mieke en haar collega deelnemers. Weinig tot geen vragen of problemen. Veel inschrijvingen. Alle bezoekers van je website vinden snel wat ze zoeken, krijgen de juiste informatie op een snelle manier en je organisatie scoort bovendien nog eens goed in Google. Wat wil je nog meer?

Veel tips pas je zelf toe

Klinkt je leuk in de oren? Ik kan je leren hoe je hier voor zorgt via mijn trainingen. Dan ben je net als Mieke snel ingeschreven voor een training en coaching. Je hoeft hiervoor geen techneut te zijn. Veel van de tips pas je immers zelf toe. Mieke past dagelijks 1 tot 3 van de tips toe op haar website.

In de praktijk, na meer dan 50 organisaties (verenigingen, overheden,  non-profit, vzw’s, …) begeleid te hebben, stel ik enkele weken na elke training vast dat deelnemers me bedanken voor de praktische tips die hun website beter hebben gemaakt en voor betere resultaten hebben gezorgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s